Modificare

Nlp

Nlp

Wat is dat eigenlijk?
NLP: betekent Neuro Linguïstisch Programmeren De term Neuro Linguïstisch Programmeren, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren.

Neuro

Het zenuwstelsel verwerkt al onze ervaringen via 5 zintuigen:

 • Gezichtsvermogen
 • Gehoor
 • Tastzin
 • Reukzin
 • Smaakzin

De een heeft een zeer goed reukvermogen, de ander daarentegen ruikt nauwelijks wat maar heeft bijvoorbeeld een zeer goed gehoor. Ieder van ons heeft een voorkeurzintuig of sterkere ontwikkeling van bepaalde zintuigen..

Linguïstisch

Alle indrukken die je opdoet komen” binnen”. Bewust of onbewust. We filteren informatie, we laten informatie weg, we interpreteren elk situaties anders, we vervormen, generaliseren. Ooit een lang stuk op een saaie weg gereden? En dat je bij een stoplicht opeens realiseert dat je op automatische piloot hebt gereden. Onbewust lette je op maar hetgeen er om je heen gebeurde heb je waarschijnlijk niet bewust waargenomen.

Ooit langs een bakkerij gelopen en versgebakken appeltaart geroken? Dacht je terug aan die lekkere taart die jouw oma altijd bakte voor je verjaardag? …Mooie herinneringen, een warm, positief gevoel. Een ander daarentegen denkt misschien met afschuw aan appeltaart want hij kreeg hier uitslag van. Bleek allergisch voor appels..

Opeens hoor je op de radio dat ene nummer, van die speciale zomer en je eerste zomerliefde…het brengt je weer helemaal terug…

Er is een ongeluk gebeurd. Verschillende omstanders hebben het zien gebeuren. En toch zoveel verschillende verklaringen. Ze zagen toch allemaal hetzelfde gebeuren?

Zomaar wat voorbeelden van onze interne representaties. Onze Interne representaties (voorstellingen) worden gecodeerd, geordend en krijgen betekenis door:

 • Beelden (visueel)
 • Geluiden (auditief)
 • Gevoelens (kinesthetisch)
 • Geuren (olfactorisch)
 • Smaken (gustatorisch)
 • Taal (auditief digitaal)

Programmeren

Tijdens je coaching sessie gaan we samen aan de slag om te ontdekken hoe jij waarneemt en hoe jij je waarnemingen vertaalt en interpreteert. Hierdoor kunnen we zaken waar je last van ervaart, ontdekken, gebruiken en veranderen. Vaak zit de kern van je probleem in jouw onbewuste patronen. Opgeborgen in het zenuwstelsel en daarmee dus in je gevoel, gedachten en waarneembaar gedrag. Het mooie is dat daar ook de oplossingen te vinden zijn. Je gaat bewust worden van je waarnemingen, gedachtenpatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

Ervaring

 

“ Lieve Lydia, jouw coaching stelde mij in staat om weer een stuk onnodig ballast over boord te kunnen gooien en vielen weer een aantal puzzelstukjes op hun plek. De tijdlijn was confronterend maar oh zo verhelderend. En met de buitengewone ervaring van het verankeren van mijn onvoorwaardelijke liefde heb ik een krachtige tool voor de toekomst!

aangesloten bij