Modificare

Over mij

“Modificare “ is Italiaans en betekent letterlijk aanpassen/ veranderen.

Omdat ik dochter ben van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader koester ik mijn Italiaanse roots.
Modificare  ( Je spreekt het uit als [ moo-die-fie-kaa-ru ] ) staat voor: je optimaal kunnen aanpassen/ veranderen.

Je kunt het woord ook splitsen in mode en care. Via kleuranalyse leer ik je de kleuren, patronen, accessoires te dragen die jou op je best presenteren. Care staat voor zorg voor jezelf; wat draag je bewust of onbewust mee van een ander. Moet je dat mee blijven slepen als het je belemmerd?

“De meest flexibele is de beheerser van het systeem“  is een van de vooronderstellingen van NLP.
Ofwel “ Niet verdrinken, maar leren surfen op de golven van de zee.”

Als we goed in onze energie zitten kunnen we het leven makkelijk aan.
Maar het leven is niet altijd even makkelijk en kan ons uit balans halen.
De zorg voor je ouders, problemen op het werk, verlies van een dierbare, een heftig ongeval, een akelige diagnose, een burn-out, of even niet weten waarom je je niet lekker in je vel voelt, steeds moe wakker worden terwijl je op tijd naar bed bent gegaan..

Door veel te piekeren of niet goed voor jezelf te zorgen raak je uitgeput, uitgeblust, overbelast, down of raakt je weerstand zodanig laag dat je ziek wordt.

Want hier geldt het principe van Yin- Yang.
Onverwerkte emoties leiden in eerste instantie tot storingen in onze gedachten en emoties en energie. Als emoties niet erkend, verwerkt en dus opgeruimd worden slaan ze zich op in ons lichaam en worden we uiteindelijk ziek.

Niet alleen jouw mindset bepaalt of je energielekken hebt of weerstand verminderd. Ook het eten van verkeerde voedingsmiddelen, medicatie of een belastende leef- en werkomgeving heeft zijn weerslag op hoe jij je voelt. En dit hebben we vaak te laat in de gaten.

Gelukkig is ons lichaam er op gericht om zichzelf te helpen herstellen. Als je tenminste weet waar het probleem zit. Ons onderbewuste is daarbij minstens zo belangrijk- zo niet belangrijker dan je bewuste.
Aan de hand van verschillende metingen en technieken kunnen we naar boven halen waar de knelpunten zitten. We ontdekken verborgen blokkades, heffen blokkades en verstoringen op zodat je zowel mentaal, energiek als fysiek weer optimaal in balans komt .

Modificare Lydia Nervo

Lydia Nervo

Lydia Nervo

Nadat ik zelf tegen levensitems aanliep, heb ik met veel interesse meerdere opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van EMDR therapie, NLP coaching, Tappingpoints, Kinesiologie, (familie) opstellingen, systemisch werk en kleding-kleurstyling.

Naast mijn werkzaamheden als stagedocent voor moeilijk opvoedbare en moeilijk lerende jongeren heb ik mijn eigen coaching praktijk Modificare opgezet. Iets dat in eerste instantie was gericht op mijn eigen persoonlijke groei, is uitgegroeid tot een passie die ik graag met anderen wil delen.

Momenteel volg ik de 4 jarige opleiding tot E.E.N therapeute. Voor mij een logische stap omdat ik een holistische aanpak heb: lichaam en geest zijn Een!

Ik ben gecertificeerd in:
 • EMDR therapie.
 • NLP.
 • Tafel-en-familie opstellingen.
 • Kinesiologie/Tappingpoints technieken.
 • Kleurstyling (kleding)
 • E.E.N technieken
Via de coaching gun ik jou een positieve doorstart

Je ontdekt je patronen, valkuilen en leert ze omzetten in een positieve switch zodat je wél de juiste veranderingen kunt doorvoeren die je al lang wilt.

Iets dat in eerste instantie was gericht op mijn eigen persoonlijke groei, is uitgegroeid tot een passie die ik graag met anderen wil delen. Via de coaching gun ik jou dezelfde positieve doorstart naar een goede-betere-beste versie van jezelf.

Tijdens onze samenwerking zal ik ervoor zorgen dat lichaam en geest op een gezonde, vitale en energieke wijze een boost zullen krijgen en jou weer “kapitein op je schip“ laat zijn. Op een doortastende manier gaan we achterhalen hoe jij je maximale kracht, rust en balans uit jezelf en uit het leven weet te halen.

Modificare

Vanuit mijn opleidingen werk ik als coach vanuit een ethische code gebaseerd op 5 uitgangspunten.

 1. Respect voor het wereldmodel van de ander. Ik heb respect voor het wereldmodel van de ander en ben gericht op het faciliteren van de ander.
 2. Veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Ik zorg voor deze basis vanuit mijn eigen bijdrage en wijs de ander op hun eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen.
 3. Vrijheid en zelfbeschikking. Elke interventie die ik begeleid zal er op gericht zijn om de veiligheid en zelfbeschikking van de ander te vergroten. Ik leid vanuit mijn kennis en vaardigheden, de ander naar persoonlijke groei, herstel en welzijn.
 4. Geheimhouding en vertrouwelijkheid. Ik zal op vertrouwelijke wijze handelen en geen privé, inhoudelijke, gevoelige informatie naar buiten brengen.
 5. Integriteit en ecologie. Ik zal steeds de ecologie bewaken en zorgen dat elke interventie gericht is op een groei en doel van het proces van de ander.
alpen Italië

Jouw coachingruimte ziet er super uit.  Straalt rust maar ook warmte en geborgenheid uit. Ik vind het super wat je doet 👍
Mensen leggen hun ziel bloot bij jou, zijn kwetsbaar maar ze voelen dat jij kunt helpen. Ik kan niet uitleggen hoe,  maar er zit nog veel meer in jou.

Aanbevelingen

aangesloten bij